✓Uitstekende service    ✓Persoonlijk advies                                                                                                                                                                                                                   info@onlinemarketing-twente.nl         0546 75 33 33 

Blended by Windesheim

Wat is de beste werkschoen voor transport/ bezorgers?

Deel artikel

Goede werkschoenen zijn essentieel bij transportwerk, het is belangrijk dat de schoenen comfortabel en functioneel zijn. Heftruck rijden op hoge, zware veiligheidsschoenen is niet alleen oncomfortabel, maar ook gevaarlijk. Bedenk dus dat niet alle werkschoenen geschikt zijn voor jouw werk.

Type werkschoen

Er is niet één type werkschoen, je hebt hoge en lage modellen, verschillende normen en natuurlijk heeft elk model andere specificaties.

Hoge werkschoenen

Het voordeel van het hoge model is dat de enkels en achillespezen extra beschermd zijn. Het versterken van de enkels zorgt ook voor meer stabiliteit.

Lage werkschoenen

Lage modellen laten een vrije en flexibele beweging van de enkel toe, ideaal voor mensen die vaak gebogen of gehurkt werken. Ook is het fijn dat de voet vrij kan bewegen tijdens het rijden, bijvoorbeeld door het gaspedaal in te trappen.

S1 werkschoenen

Dit type schoenen voldoet aan de basis veiligheidsnormen. De veiligheidsschoenen zijn dan voorzien van een beschermneus ter bescherming van je tenen, die tevens antistatisch is.

S1P werkschoenen

Dit model is vergelijkbaar met het S1 model, maar heeft naast de veiligheidsneus ook een veiligheidszool. Dit voorkomt dan het binnendringen van scherpe voorwerpen.

S2 Werkschoenen

S2 werkschoenen heeft een standaard veiligheidsneus en is waterbestendig. Dit betekent niet dat de schoen waterdicht is, het stoot alleen water af.

S3 werkschoenen Modellen

S3 zijn eigenlijk een combinatie van modellen S1 en S2. Ze hebben een veiligheidsneus, een veiligheidszool en zijn waterbestendig (niet waterdicht!)

Goedkope werkschoenen voor transport

Goede werkschoenen hoeven niet veel te kosten, er zijn veiligheidsschoenen in verschillende prijsklassen.

Goedkope schoenen voldoen altijd aan de basisnormen, maar missen vaak andere kwaliteiten. Het is ook belangrijk om te bedenken hoe vaak je de schoenen draagt. Niet alle goedkope werkschoenen zijn geschikt voor intensief gebruik.

Aan welke eisen moeten transportschoenen voldoen?

Transport werklaarzen moeten minimaal voldoen aan de S1 norm. Dit betekent dat de schoen een veiligheidstip heeft om de voeten en tenen te beschermen. Het ligt er ook aan wat voor werk je doet. Bij transportwerk is het vaak belangrijk dat de schoenen licht zijn en de voet niet belemmeren. Als je behoefte hebt aan flexibiliteit is een hoog model niet geschikt en moet je op zoek naar een laag model werkschoen.

Waar op letten bij het kopen van werkschoenen?

Bij de juiste werkschoenen kopen moet men op een aantal belangrijke punten letten. Zo is het verstandig om te kijken wat voor soort schoenen geschikt zijn voor jouw werk. Werkt u in een bedrijf waar mogelijk scherpe voorwerpen en materialen op de vloer liggen? Dan is het belangrijk om te zoeken naar schoenen met veiligheidszolen, zodat je voeten goed beschermd zijn. Moet je overdag veel lopen? Dan is een lichte werkschoen het meest comfortabel en handig.

Gerelateerd nieuws

Enjoyment

Hoe ontstaat de kleur van whisky?

We zijn erg bezig met de smaak, de geur en de beleving van whisky, maar waar komt de bruinachtige kleur eigenlijk vandaan? Wij leggen je

Delicious

De beste manieren op whisky te bewaren

Iedereen die graag een fles whisky drinkt heeft zich dit wel eens afgevraagd: Hoe bewaar ik mijn whisky het beste? Niemand wil namelijk dat een