✓Uitstekende service    ✓Persoonlijk advies                                                                                                                                                                                                                   info@onlinemarketing-twente.nl         0546 75 33 33 

Blended by Windesheim

De beste manieren op whisky te bewaren

Deel artikel

Iedereen die graag een fles whisky drinkt heeft zich dit wel eens afgevraagd: Hoe bewaar ik mijn whisky het beste? Niemand wil namelijk dat een goede fles whisky zijn unieke smaak verliest. Het zou namelijk erg jammer zijn wanneer je erachter komt dat je de fles whisky niet goed hebt bewaard. Wij geven je een aantal tips waarmee je zeker weet dat jouw whisky goed blijft smaken.

Hoe kun je whisky het beste bewaren?

Het belangrijkste bij het bewaren van een fles whisky is dat je de whisky bewaart in een donkere koele ruimte, zoals een kelder of een kartonnen doos. Zorg er altijd voor dat de fles niet wordt bewaard in al te hoge temperaturen voor een lange tijd. Daarnaast is het van belang om de whisky fles na gebruik goed af te sluiten en staand te bewaren. Het is absoluut niet aan te raden om de fles liggend te bewaren, omdat de smaak van de whisky negatief wordt aangetast als de inhoud van de fles in aanraking komt met de kurk. Dit gebeurt wanneer je de fles liggend bewaard. Schenk de whisky bijvoorbeeld in een kleinere fles en sluit de fles goed. Zo zorg je dat er minder lucht bij de whisky komt. Wanneer die dop er goed opzit hoef je je geen zorgen te maken!

Hoelang kun je een whisky fles bewaren?

Wanneer je maar en deel van de fles whisky samen opdrinkt, zal een deel van de vluchtige componenten verdampen en in de fles komen. Dit is negatief voor de kwaliteit van de whisky. Hoe minder whisky of er nog in te fles zit, des te meer lege ruimte er ontstaat. Deze verhouding zal ongunstiger worden en negatief effect hebben op onze drank. Er is geen officiële houdbaarheidsdatum voor geopende flessen whisky bekend, maar een halfvolle fles whisky zal minimaal 1-3 jaar op kwaliteit blijven. Dit is afhankelijk van de soort whisky en hoe je deze bewaart. Na deze periode zal de kwaliteit iets minder zijn, maar is de whisky nog wel goed te drinken. Altijd al afgevraagd waar de kleur van de whisky vandaan komt? Lees dan deze blog over het ontstaan van de kleur van whisky.

Gerelateerd nieuws

Enjoyment

Hoe ontstaat de kleur van whisky?

We zijn erg bezig met de smaak, de geur en de beleving van whisky, maar waar komt de bruinachtige kleur eigenlijk vandaan? Wij leggen je