✓Uitstekende service    ✓Persoonlijk advies                                                                                                                                                                                                                   info@onlinemarketing-twente.nl         0546 75 33 33 

Blended by Windesheim

Hoe herken je een kwalitatief goede whisky?

Deel artikel

Wanneer je net begint met het drinken van een whisky kun je nog niet goed herkennen wat een goede of een minder goede whisky is. Het herkennen van whisky wordt beter wanneer je meer whisky gaat proeven. Wellicht weet je al meer over het proces van het maken van een whisky en hoe je een geopende whisky fles bewaart. Zo niet? Lees dan een van onze interessante blogs.

Whisky is een sterke drank met een hoog alcoholpercentage. En de hoeveelheid alcohol is voor een beginnende whisky drinker soms wat overheersend. Wat je proeft of ruikt is in eerste instantie een sterke geur van alcohol. Zeker bij het proeven van sterkere whisky’s onderscheid je daarom de smaken lastiger. Wij vertellen je hoe je een kwalitatief goede whisky herkent.

Welke ingrediënten zijn er nodig?

Iedere whisky heeft dezelfde basis van water, gerst en gist, maar toch zijn er vele uitvoeringen. Bepalend voor de smaak van de whisky zijn naast deze ingrediënten ook onder meer de vaten waar de whisky in heeft gezeten. Maar ook de leeftijd van de whisky en het klimaat van het land waar de whisky is gemaakt en staat opgeslagen. Een distilleerderij brengt nooit en slechte whisky op de markt. Een goede whisky is een kwestie van smaak. Hoe herken je een kwalitatief goede whisky? Een jarenlange discussie waar niemand een antwoord op zou kunnen geven. Wat jij een goede whisky vindt is afhankelijk van jouw smaak, jouw voorkeuren en jouw ervaringen als whiskydrinker.

Tips voor het drinken van whisky voor beginners

We hebben een aantal tips voor beginners die willen beginnen met het drinken van whisky. Ten eerste is het van belang om het leren proeven van whisky tijd te geven. Net als koffie; dit vond je waarschijnlijk eerst ook niet heel lekker, maar nu wel. Wanneer je whisky toch nog te scherp of branderig vindt in de keel, kun je er voor kiezen om wat ijs toe te voegen aan de whisky. IJs haalt de scherpe randjes er vanaf. Benieuwd hoe je een geopende fles whisky het beste kan bewaren? Lees dan deze interessante blog.

Gerelateerd nieuws

Enjoyment

Hoe ontstaat de kleur van whisky?

We zijn erg bezig met de smaak, de geur en de beleving van whisky, maar waar komt de bruinachtige kleur eigenlijk vandaan? Wij leggen je

Delicious

De beste manieren op whisky te bewaren

Iedereen die graag een fles whisky drinkt heeft zich dit wel eens afgevraagd: Hoe bewaar ik mijn whisky het beste? Niemand wil namelijk dat een