✓Uitstekende service    ✓Persoonlijk advies                                                                                                                                                                                                                   info@onlinemarketing-twente.nl         0546 75 33 33 

Blended by Windesheim

Vier redenen om taxivergoeding aan te vragen

Deel artikel

Taxi’s kunnen voor diverse redenen worden ingehuurd. Men kan dit zelf regelen en bekostigen, maar vaak kunnen mensen ook gebruik maken van taxivergoeding. Deze vergoeding wordt veelal bekostigd vanuit de zorgverzekering of door middel van een Wmo-vervoerspas, omdat de persoon in kwestie niet (meer) in staat is om zelf een auto te besturen.

De regels voor taxivergoeding

Jaarlijks worden de regels wanneer iemand in aanmerking komt voor taxivergoeding aangepast. Er wordt dus regelmatig iets gewijzigd. Vaak worden de ritten tot een bepaald aantal kilometers vergoed en heeft iemand recht op een bepaald aantal kilometers die hij jaarlijks af mag leggen met de taxi. Indien de rit hierboven komt, moet de persoon in kwestie het resterende bedrag zelf bij betalen en als het maximale aantal kilometers bereikt is, geldt ook dat diegene de taxi zelf moet gaan betalen. Toch blijven een aantal richtlijnen wanneer men in aanmerking komt voor taxivergoeding aardig hetzelfde. Wanneer kan iemand dan taxivergoeding aanvragen?

Iemand op leeftijd

Veel mensen op leeftijd kunnen taxivergoeding aanvragen. Zij zijn vaak niet (meer) in staat om een auto te besturen en kunnen dan met de taxi naar belangrijke afspraken worden gebracht. Ook voor familiebezoek of ander bezoek mag de taxi ingeschakeld worden. Wanneer iemand 75 jaar of ouder is, kan iemand vaak zonder zorgindicatie de Wmo-vervoerspas aanvragen bij de gemeente. Wanneer iemand jonger is dan 75 jaar, is er vaak een zorgindicatie nodig.

Een (visuele) handicap

Mensen met een (visuele) handicap, al dan wel of niet aangeboren, hebben vaak recht op taxivergoeding. Zij kunnen hiermee ook naar belangrijke afspraken, maar ook sociale contacten onderhouden.

Beperking door een chronische ziekte

Mensen met een chronische ziekte zijn niet altijd in staat zelf auto te rijden. Ook zij kunnen gebruik maken van taxivergoeding om naar belangrijke of andere afspraken te gaan. Zo blijft men toch mobiel.

Ernstig zieke

Wanneer men geregeld naar het ziekenhuis moet vanwege bijvoorbeeld chemotherapie, heeft men vaak recht op tijdelijke taxivergoeding. Deze taxivergoeding geldt voor zolang het nodig is dat de behandeling wordt ondergaan en tot een bepaald aantal kilometers.

Via de gemeente kan een taxipas aangevraagd worden. In bepaalde gevallen wordt het taxivervoer via de zorgverzekeraar geregeld en vergoed. Taxi nodig? Boek deze via Taxi Tims.

Gerelateerd nieuws

Enjoyment

Hoe ontstaat de kleur van whisky?

We zijn erg bezig met de smaak, de geur en de beleving van whisky, maar waar komt de bruinachtige kleur eigenlijk vandaan? Wij leggen je

Delicious

De beste manieren op whisky te bewaren

Iedereen die graag een fles whisky drinkt heeft zich dit wel eens afgevraagd: Hoe bewaar ik mijn whisky het beste? Niemand wil namelijk dat een