✓Uitstekende service    ✓Persoonlijk advies                                                                                                                                                                                                                   info@onlinemarketing-twente.nl         0546 75 33 33 

Blended by Windesheim

Welk gereedschap heb je als beginnende vakman echt nodig?

Deel artikel

Elk huishouden heeft klusjes nodig. Hiervoor zijn natuurlijk hulpmiddelen nodig. Maar welke kluslijst heb je echt nodig als beginner? De keuze is erg ruim, waardoor je als leek snel het overzicht verliest. Daarom vind je hieronder een overzicht van de basistools voor algemene werkers voor beginners.

Handgereedschap

Handgereedschap is het eerste wat een vakman in huis moet hebben. Er is bijna geen klus waarbij één of meerdere handgereedschappen nodig zijn.

Schroevendraaiers

Schroevendraaiers zijn onmisbaar in het gereedschapsarsenaal van een klusjesman. In elk huishouden komt het wel eens voor dat er ergens een schroefje aan of uit moet.

Bijvoorbeeld om een ​​lamp op te hangen, jaloezieën ophangen( tenzij je de keuze hebt gemaakt voor Jaloezieën  zonder boren), stretchmeubels etc. Daarom is het goed om verschillende maten in huis te hebben. Je hebt losse sets waarin meerdere schroevendraaiers zitten, maar het kan ook handig zijn om een ​​losse houder te kiezen waarop je verschillende schroefkoppen kunt plaatsen. De beslissing is aan jou!

Aan de muur

Organiseer je gereedschap netjes door ze aan de muur te hangen

Tang

Als beginnende klusser heb je minimaal een waterpomptang en combinatietang nodig. Met een combinatietang kun je verschillende klussen uitvoeren, zoals het knippen van draden en spijkers of het verwijderen van klinknagels uit muren. Waterpomptang gebruik je om iets goed vast te draaien. Bijvoorbeeld het aandraaien van bouten en moeren.

Ring- en moersleutels

Ring- en moersleutels worden gebruikt om bouten en moeren vast of los te draaien. Aangezien bouten en moeren in verschillende maten verkrijgbaar zijn, is het zinvol om meerdere maten te kopen. Een moersleutel of ringsleutel moet de moer goed vast- of losdraaien.

De handzaag

is erg handig en je zult hem waarschijnlijk vaker nodig hebben dan je denkt. Het hoeft natuurlijk geen duur model te zijn, met een simpele handzaag kom je als beginnende vakman wel uit de voeten.

Spijkerhamer

Iedereen weet waar een hamer voor is, en natuurlijk is het om te slaan, de spijker op de kop te slaan. Er zijn verschillende soorten, maar de handigste is een spijkerhamer. Ook oude of kromme nagels verwijder je er gemakkelijk mee.

Meet- en markeergereedschap

Meten is een vak en dat doe je natuurlijk met een duimstok, meetlint, winkelhaak of meetlint. En natuurlijk heb je een potlood nodig om de afmetingen te markeren.

Het is ook handig om een ​​stanleymes te hebben om de punt van het potlood mooi scherp te houden!

Elektrisch gereedschap

Naast handgereedschap zijn er verschillende elektrisch gereedschap die je als beginnende vakman nodig zult hebben.

Accuboormachine

Accuboormachine is natuurlijk noodzakelijk. Schroeven en boren zijn gewone klussen en worden natuurlijk niet met de hand gedaan. Koop de juiste bits en boor zodat je de meeste boor- en schroefklussen gemakkelijk kunt uitvoeren. Het is echter belangrijk om een ​​accuboormachine niet te verwarren met een schroevendraaier. Want zoals de naam al doet vermoeden, kun je alleen schroeven met een schroevendraaier, niet met een boormachine.

Afgewerkte gereedschapskist

Uiteraard wordt al het gereedschap opgeborgen in de gereedschapskist. Zo houd je het overzichtelijk en schoon. Daarnaast is het handig om accessoires in de doos te doen. Bijvoorbeeld diverse schroeven en pluggen, spijkers, rollen tape, moeren en bouten. Zo heb je altijd iets bij de hand als je onverhoopt een reparatie nodig hebt.

Gerelateerd nieuws

Enjoyment

Hoe ontstaat de kleur van whisky?

We zijn erg bezig met de smaak, de geur en de beleving van whisky, maar waar komt de bruinachtige kleur eigenlijk vandaan? Wij leggen je

Delicious

De beste manieren op whisky te bewaren

Iedereen die graag een fles whisky drinkt heeft zich dit wel eens afgevraagd: Hoe bewaar ik mijn whisky het beste? Niemand wil namelijk dat een