✓Uitstekende service    ✓Persoonlijk advies                                                                                                                                                                                                                   info@onlinemarketing-twente.nl         0546 75 33 33 

Blended by Windesheim

Botox vs Fillers

Deel artikel

Cosmetische behandelingen worden steeds normaler en de klinieken schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Er komen steeds meer nieuwe producten en diensten die ervoor zorgen dat wij als mens een jong en fris uiterlijk houden. Huidveroudering is een hot topic en er zijn veel verschillende mogelijkheden om dit tegen te gaan. Botox en fillers zijn veel gebruikte producten om rimpels te verminderen en gezichtscontouren te herstellen. Alhoewel beide producten huidveroudering tegengaan, werken ze verschillend en worden ze gebruikt voor verschillende doeleinden. In de praktijk blijkt dat veel mensen het verschil tussen botox en fillers niet weten. Een goed moment om hier wat dieper op in te gaan, zodat jij een bewuste keuze kan maken over welke behandeling geschikt is voor jou.

Fillers

In Europa worden alleen tijdelijke fillers gebruikt. Dit zijn vloeibare hyaluronzuur injecties die bedoeld zijn om volume en contour te creëren of te herstellen. Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die van nature voorkomt in het menselijk lichaam en die uit zichzelf wordt afgebroken, vandaar dat deze filler tijdelijk is. Door een filler injectie krijgt het geïnjecteerde gebied meer volume waardoor de huid gelift zal worden. Door de lift zal de huid strakker worden en mogelijke huidplooien en rimpels verdwijnen. Voor rimpels die ontstaan zijn door volumeverlies is een filler dus uitermate geschikt. De effectduur van een filler hangt af van de reactie van jouw lichaam, de kwaliteit van de filler en de arts. Gemiddeld blijft het effect 6 tot 9 maanden zichtbaar.

Botox

De werkzame stof in botox is Botuline toxine type A. Dit is een neurotoxisch eiwit dat ervoor zorgt dat de zenuwoverdracht tussen de spieren en zenuwen tijdelijk geblokkeerd wordt. Hierdoor zullen spieren die op spanning staan zich ontspannen en is het niet meer mogelijk om de spier te bewegen. Botox is een tijdelijke oplossing doordat botuline toxine A, net als hyaluronzuur, door het lichaam wordt afgebroken. Een botox behandeling is dus geschikt voor rimpels die ontstaan zijn door spierspanningen, zoals de frons of voorhoofdrimpel.

De effectduur van een botox behandeling hangt af van de reactie van jouw lichaam, de kwaliteit van de botox en de arts. Gemiddeld blijft het effect 3 maanden zichtbaar.

Gerelateerd nieuws

Enjoyment

Hoe ontstaat de kleur van whisky?

We zijn erg bezig met de smaak, de geur en de beleving van whisky, maar waar komt de bruinachtige kleur eigenlijk vandaan? Wij leggen je

Delicious

De beste manieren op whisky te bewaren

Iedereen die graag een fles whisky drinkt heeft zich dit wel eens afgevraagd: Hoe bewaar ik mijn whisky het beste? Niemand wil namelijk dat een